Με πολύ μεγάλη επιτυχία  διεξήχθη το 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στη Ρόδο στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018. Το μεγάλο πλήθος των συμμετεχόντων δημιούργησε μια κατάμεστη αίθουσα μέχρι το τέλος των εργασιών του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στη Ρόδο αποτελεί θεσμό που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την ηλεκτρονική πλατφόρμα Αρχιτεκτονικής Archisearch, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Δήμο Ρόδου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Φέτος, η διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Rodos Palace υπό την επιμέλεια της εταιρείας παραγωγής Design Ambassador του Βασίλη Μπαρτζώκα και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  Archisearch.gr υποδέχτηκε τον Tom Lindblom, Hospitality Leader και Studio Director του κορυφαίου διεθνούς γραφείου Gensler, με έδρα το Λονδίνο, καθώς και εκπροσώπους πολλών μεγάλων γραφείων του εξωτερικού. Η Μαργαρίτα Μπουλάκη, εκπροσώπησε το μεγάλο γραφείο του Λονδίνου Squire and Partners, η Ιωάννα Μητροπούλου  την Ennismore, ο Δημήτρης Γροζόπουλος το γραφείο Fletcher Priest. Παράλληλα, ο Κώστας Πουλόπουλος από το γραφείο SquareOne, ο Λαέρτης Βασιλείου με το γραφείο LAAV Architects και η αρχιτέκτονας και βραβευμένη φωτογράφος και instagrammer Ειρήνη Γιωτοπούλου πραγματοποίησαν workshops.

Συνοψίζοντας τα πολλά ενδιαφέροντα που αναφέρθηκαν το διήμερο αυτό, μπορούμε να πούμε ότι κοινή συνισταμένη των ομιλιών του συνεδρίου ήταν ότι η βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για να διατηρηθεί ελκυστικό το ίδιο το τουριστικό προϊόν. Για να επιτευχθεί η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη απαιτείται σύμπραξη και ομόνοια όλων των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων και τονίστηκε ιδιαίτερα το αίσθημα ευθύνης που οφείλουν όλοι να έχουν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού μας πλούτου.

 

Το συνέδριο στήριξαν σημαντικές εταιρίες από τον χώρο των υλικών, του εξοπλισμού και της τεχνολογίας  και μεταξύ αυτών  και η ΑKRITAS η οποία πάντα στηρίζει  καινοτομικές πρωτοβουλίες που  αφορούν  στην εξέλιξη της σύγχρονης  αρχιτεκτονικής και δόμησης.