Η εταιρία ΑΚRITAS ήταν φέτος χορηγός στην επιτυχημένη εκδήλωση <<βραβεία ΔΟΜΕΣ 2017>> που διοργανώνεται εδώ και οκτώ χρόνια από το περιοδικό ΔΟΜΕΣ.

Mε στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και των δημιουργών της, δόθηκαν και φέτος, για 8η χρονιά, τα βραβεία της διεθνούς επιθεώρησης αρχιτεκτονικής «ΔΟΜΕΣ 2017».   Οι κατηγορίες για τα έργα που βραβεύθηκαν ήταν τρεις: – το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2012-2016, – το καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα και – την καλύτερη μελέτη, με απονομή ενός βραβείου και δυο επαίνων ανά κατηγορία, και Κριτές για τα ‘Βραβεία ΔΟΜΕΣ 2017’ ήταν φέτος τρεις διακεκριμένοι, διεθνείς αρχιτέκτονες: ο Max Dudler, αρχιτέκτων, διευθυντής του Γραφείου ‘Max Dudler, architekt’ στο Βερολίνο, οSou Fujimoto, αρχιτέκτων, διευθυντής του Γραφείου ‘Sou Fujimoto Architects’ στο Τόκιο, και ο Jorge Silvetti, αρχιτέκτων, καθηγητής στην Graduate School of Design, το Πανεπιστήμιο Harvard, και διευθυντής του Γραφείου ‘Machado Silvetti’ στην Βοστόνη.

Οι ΔΟΜΕΣ είναι ένα περιοδικό αφιερωμένο στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, και περιλαμβάνει όλες του τις κλίμακες, από το μικρό κτίσμα ως τον αστικό χώρο. Το Περιοδικό παρουσιάζει έργα , που προέρχονται από όλο τον κόσμο και με την ερμηνευτική συμβολή σύντομων θεωρητικών κειμένων γραμμένων από διακεκριμένους αρχιτέκτονες και άλλους εξειδικευμένους συνεργάτες, επιδιώκει να συμβάλει στην ουσιαστική ενημέρωση του επαγγελματία, του φοιτητή, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου για την αρχιτεκτονική και την ποιότητα του περιβάλλοντος.

Παρατίθεται παρακάτω το σχετικό άρθρο και ενδεικτικές φωτογραφίες: