Με περισσότερες από 200 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός COOK8, με  θέμα το σχεδιασμό ενός εσωτερικού χώρου  εστίασης για  8 άτομα, εμβαδού  24 – 30 τ.μ.

Πιο συγκεκριμένα  κατατέθηκαν συνολικά  280 συμμετοχές για τις οποίες εργάστηκαν 485 συντελεστές (αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου, διακοσμητές κ.λ.π), από 24 χώρες. Είναι η πρώτη φορά που ένας διεθνής διαγωνισμός σχεδιασμού με έδρα την Ελλάδα, προσελκύει τόσους πολλούς συμμετέχοντες από όλες σχεδόν τις Ηπείρους! Τα δύο τρίτα των συμμετοχών προέρχονται από την Ελλάδα, ενώ το άλλο τρίτο μοιράζεται μεταξύ Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας και Ωκεανίας.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν  η διατύπωση νέων ιδεών για τον σχεδιασμό ενός χώρου συγκέντρωσης των ανθρώπων με αφορμή την παρασκευή και κατανάλωση του φαγητού ως μέσων κοινωνικοποίησης.

Οι προτάσεις «Glorious  holistic» των Κώστα Αλιβιζάτου & Ιωάννη Κιτάνη,  «Sea sex & sun»  των Δανάη Βλαχάκη, Δάφνη-Χριστίνα Παπαδοπούλου & Κατιάνα-Μαρία Λιόγα και «To Nefos» των Felix Chun Lam, Ziyang Luo & Yi RanWeng με έδρα το Τορόντο του Καναδά, είναι τα τρία ισότιμα βραβεία. Οι τρεις βραβευμένες συμμετοχές θα παρουσιαστούν από τις Δομές υλοποιημένες σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1/1) στην Έκθεση COOK8: O Νέος Τόπος Εστίασης, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη.

Από τις 14 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου 2018 στο ισόγειο του Μουσείου Μπενάκη σε χώρο έκτασης 1.100 μ2 στην οδό Πειραιώς 138, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μέσα σε τρεις υποδειγματικούς χώρους εστίασης, καθώς και να δουν και τις υπόλοιπες προτάσεις, μέσα από σχεδιαστικό και εικονογραφικό υλικό.

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού και στην προβολή της ελληνικής αρχιτεκτονικής ανά τον κόσμο. Το COOK8 αποτελεί τον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ και το 2ο μέρος του τριμερούς προγράμματος ΔΟΜΕΣ 1:1.

Η AKRITAS είχε την μεγάλη χαρά της υποστήριξης του Διεθνούς Διαγωνισμού COOK8 από την θέση του Χρυσού Χορηγού.

Σας  παρουσιάζουμε  ενδεικτικές φωτογραφίες: