Πρόκειται για μία τεχνολογία πιστοποιημένη για τις αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που προσδίδει στις επιφάνειες σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22196:2011. Οι αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες των επιφανειών επιτυγχάνονται με την ενσωμάτωση νανοσωματιδίων αργύρου σε αυτές. Πρόσφατες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει την ικανότητα ιόντων αργύρου (Ag+)  να εξουδετερώνουν περισσότερα από 850 διαφορετικά είδη παθογόνων μικροοργανισμών, μέσω της εξαιρετικά άμεσης βακτηριοκτόνου δράσης τους.

Η τεχνολογία Silver Coat  εφαρμόζεται στα διακοσμητικά φύλλα μελαμίνης και με τον τρόπο αυτό, διατίθεται σε όλες τις σειρές μελαμινών AKRITAS, προσδίδοντας σε όλα τα σχέδια, αποχρώσεις και υφές, τις αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που πλέον λαμβάνονται σημαντικά υπόψιν κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την επιλογή των υλικών. Η νέα αυτή τεχνολογία εφαρμόζεται ακόμη και στα πιο έντονα ανάγλυφα σχέδια των μελαμινών AKRITAS (σειρά ARTIKA®, πόροι Π8, Π9 και Π11), επιτρέποντας έτσι το συνδυασμό του τρισδιάστατου εφέ μιας όμορφης μελαμινικής επιφάνειας με την αντισηπτική δράση της, αποτρέποντας δραστικά τον πολλαπλασιασμό παθογόνων μικροοργανισμών της επιφάνειας.

Η νέα σειρά μελαμινών AKRITAS Silver Coat, ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες απαιτήσεις αντιμικροβιακών υλικών και επιφανειών και προσφέρει ιδανικές λύσεις για την κατασκευή επαγγελματικών και οικιακών επίπλων, αλλά και για εφαρμογές σε χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις υγιεινής όπως νοσοκομεία, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, ιατρεία καθώς και σε αεροδρόμια, δημόσια κτίρια, χώρους εκπαίδευσης, ξενοδοχεία και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Test report ISO 22196:2011